Grundläggande data
TypHB-100Z62HB-140Z62HB-160Z62
Temperatur max.100°C140°C160°C
Cirkulerande volym i aggregatet (ca)2,0 L
Dimensioner (höjd/bredd/djup) → Dimensionell bild650 mm/300 mm/991 mm
Vikt max. Vikt.73 kg78 kg
Omgivning
Temperaturområde5-40°C
Relativ luftfuktighet35-85% RH (icke-kondenserande)
Kontinuerlig ljudtrycksnivå<70dB (A)
Yttemperatur
(baksidan av aggregatet
)
>55°C
Lämplighet för renrum

”At Rest” <ISO Klasse 6 (Kl. 1000) >

”I drift” ISO klass 7 (klass 10 000)

Temperaturmätning

Upplösning

Kontrollnogrannhet

Tolerans

0.1°C

± 0,1 °C

± 0,8 °C

Flödesmätning

mätområde

Upplösning

Tolerans

0,4—60 l/min

0,1 L/min

± (5% av mätvärdet + 0,1 l/min)

Mätning av tryck

mätområde

Upplösning

Tolerans

0-20 bar

0,1 bar

± 5% av slutvärdet

Pumptrycksindikering
Tolerans± 10% av slutvärdet
Hydrauliska Data
anslutningHB-100Z62HB-140Z62HB-160Z62
Framledning, Returledning

Gänga

Beständighet (inklusive extern värmeöverföringskrets)

G3/4

20 bar, 120°C

G3/4

20 bar, 160°C

G3/4

20 bar, 180°C

kylvatten

Tryck

Gänga

Beständighet (inklusive extern värmeöverföringskrets)

25 bar

G3/8

10 bar, 100°C

Separat kylvatten

Tryck

Gänga

Beständighet (inklusive extern värmeöverföringskrets)

25 bar

G1/4

10 bar, 100°C

tryckluft (tilläggsutrustning ZG)

Tryck

Gänga

Beständighet (inklusive extern värmeöverföringskrets)

25 bar

G1/4

10 bar, 100°C

* Formdränering är effektivare med högre tryckluft

Elektriskt Data
JordfelsbrytareVi rekommenderar att du använder en typ B Jordfelsbrytare (RCD), eftersom temperaturkontrollenheterna är utrustade med en frekvensomvandlare. Typ A RCD är inte lämpliga. Läckströmmen är max. 5 mA per aggregat.
Strömkabel för enheten

3LPE, 4m (som standard)

H07RN-F (Standard) /H07BQ-F (CE)

SÅ/SUG/SÅG (UL/CSA)

tvärsnitt

400/460V, 8kW: 4x2.5mm2 (CE) /4xAWG 12 (UL/CSA)

400/460V, 16kW: 4x6,0 mm2 (CE) /4xAWG10 (UL/CSA)

220V, 8kW: 4x6,0 mm2 (CE) /4xAWG10 (UL/CSA)

220V, 16kW: 4x16,0 mm2 (CE) /4xAWG 4 (UL/CSA)

Nätverkssystem

TN-System

Ett TN-system (nätverk med jordad skyddsledare) är vanligt i Europa. Aggregatet kan anslutas och drivas med detta nätverkssystem utan några åtgärder.

High-Leg-Delta-System

Ett högbensdelta-system, där en mittpunkt är jordad mellan två faser, är vanligt i Asien och Nordamerika. Från och med mjukvaruversion SW61-1_2401 kan aggregatet anslutas och drivas till detta nätverkssystem utan några åtgärder.

Corner-Grounded-Delta-System

Ett hörnjordat delta-system, där en fas är jordad, är vanligt i Asien och Nordamerika. Från och med mjukvaruversion SW61-1_2401 kan aggregatet anslutas och drivas till detta nätverkssystem utan några åtgärder.

IT-System

I ett IT-system där ingen galvanisk anslutning mellan aktiva ledare och jordade delar krävs åtgärder:

• Vid anslutning till ett IT-system, ta bort IT-skruven vid ingången till frekvensomvandlaren (fig.). Annars kan frekvensomvandlarens läckströmmar utlösa restströmbrytaren.

Drift utan IT-skruvar utgör ingen säkerhetsrisk, men EMC-störningsutsläppen kan öka. Överensstämmelse med EMC-gränserna är operatörens ansvar.

VärmekapacitetVärmekapaciteten är giltig vid märkspänning (400 V, 460 V eller 210 V) och varierar med högst ± 10% inom det angivna spänningsområdet.
Linjespänning Use typskylt på aggregatet
maximal säkring I maxse typskylt på aggregatet
Nominell kortslutningsström6 kA
ÖverspänningskategoriII
grad av smuts2
SkyddsklassIP44