De anførte vedligeholdelsesarbejder er påkrævet for optimal og problemfri drift. Hvis der opdages tegn på øget slid under regelmæssig kontrol, er det nødvendigt at forkorte vedligeholdelsesintervaller i overensstemmelse med de faktiske tegn på slid. Vedligeholdelsesintervaller varierer også afhængigt af vandkvalitet, driftsforhold og installationssted. For yderligere informationer eller hvis du har spørgsmål til vedligeholdelsesarbejder og serviceintervaller, bedes du kontakte din HB-Therm repræsentant (www.hb-therm.com).

Varme, køling, Pumpe, ventilator, kølevandfilter, returfilter, påfyldningsventil og udluftningsventil komponenter er integreret i det integrerede vedligeholdelsesintervalsystem. På grundskærmen, under vedligeholdelsessymbolet (), vises fremskridtene for den kommende vedligeholdelse som en procentdel. Så snart et af disse vedligeholdelsesintervaller når 95%, signaleres den nødvendige vedligeholdelse af advarselssymbolet () i registret på hovedskærmen.

Nulstil vedligeholdelsesinterval

Når vedligeholdelsesarbejdet er udført, skal det tilsvarende vedligeholdelsesinterval nulstilles.

Ved at trykke på redigeringssymbolet åbnes meneniveauet (Service Alimony Reset Maintenance), og det ønskede vedligeholdelsesinterval kan nulstilles.

1. Tryk på profilknappen () på startskærmen Grundlæggende .
  2. Vælg [Brugerprofil].
  3. Indstil parametrene til „Underholdsbidrag“.
  4. Vælg [Service] > [Underholdsbidrag] > [Nulstil] > [Vedligeholdelse] > [...].
  5. Tryk på nulstillingssymbolet () for at nulstille fremskridt til 0%.

Eller

1. Tryk på fanen Symbol () på startskærmen Grundlæggende.
  2. Tryk på redigeringssymbolet () på displayet for vedligeholdelsesinterval. Symbolet er kun synligt i brugerprofilen „Underholdsbidrag“.
    → Menuniveauet åbnes direkte (Service > Underholdsbidrag > nulstilling> Vedligeholdelse).
  3. Tryk på nulstillingssymbolet () for at nulstille fremskridt til 0%.
IntervalKomponenter (forkortelse)VedligeholdelsesarbejderKvalifikation
når det er nødvendigt

Display, Kabinet, Kabinetdæksel
  • Rengør om nødvendigt udstyrets ydre dele med en blød, fugtig klud.

→ Brug ikke aggressivt rengøringsmiddel!

operatør
Flowmåling (BB 1, BB 2)
  • Kontroller nøjagtigheden ved hjælp af HB-TP180 testudstyr
Når der anmodes om integreret vedligeholdelse, ellers hver 3. Måned/ca. 1000 timer

Filterskærm i kølevandsindløbet (3)
  • Kontroller for forurenende stoffer
  • Rengør om nødvendigt
Filterskærm i Returløb (3.1)
Filter skærm i Fremløb (hvis tilgængelig)
Filtermåtte på bunden af udstyret i den elektriske sektor
Pumpe ventilator Dækning (kun 4S Pumpe)
  • Kontroller for forurenende stoffer
  • Rengør om nødvendigt
fagpersonale
Mekaniske forbindelser
  • Kontroller for tæthed, mekanisk belastning og tæt pasform.
  • Træk om nødvendigt tilbage eller udskift
tætninger, o-ringe
  • Kontroller for tæthed
  • Rengør eller udskift om nødvendigt
Når der anmodes om integreret vedligeholdelse, ellers hver 6. Måned/ca. 2000 timer

Køleventil 1 (M3 vej)
  • Kontroller for tæthed, forurening og mekanisk belastning
  • Check funktion:
    • Vælg [Service] > [Parametre] > [Køling] > [Trinmotorer] > [Positionering KV1] eller [Positionering KV 2] 0% = Ventil helt lukket 100% = Ventil helt åbnet

• Rengør eller udskift om nødvendigt
fagpersonale
Køleventil 2 (Highway M 4)
  • Kontroller interne dele for forurening og mekanisk belastning.
  • Rengør eller udskift om nødvendigt
udluftning ventil (YV 1)
Påfyldningsventil (YV2)
Trykaflastningsventil (YV 5)
Trykluftventil (YV 7)
Sikkerhedsventil (4)
  • Kontroller, at funktionen fungerer (for at gøre dette skal varmeoverførselsmediet i enheden være under øget tryk):
    • Tænd langsomt den riflede møtrik, indtil Wasser slipper ud gennem overløbet.
    • Hvis ingen Wasser slipper ud, er korrekt funktion ikke garanteret, rengør eller udskift om nødvendigt
Når der anmodes om integreret vedligeholdelse, ellers hver 12. Måned/ca. 4000 timer

Pumpe med motor (M 1 vej)
  • Kontroller Pumpens tilstand (→ vedligeholdelsesindikator).
  • Kontroller for tæthed
  • Kontroller motorophæng for jævn bevægelse, når den er stationær
  • Kontroller motorophæng for kørende lyde under drift
  • Udskift om nødvendigt individuelle komponenter
  • En yderligere kontrol med HB-TP180-testeren anbefales.
fagpersonale
Påfyldningspumpe (motorvej M 2)
  • Den integrerede vedligeholdelsesanmodning angiver, om en mere detaljeret kontrol er nødvendig.
  • Kontroller enheden med HB-TP180-testeren (trykforøgelsestest)
  • Kontroller for løbelyde (vibration/svingbevægelse)
  • Kontroller for forurening
  • Rengør eller udskift om nødvendigt
Opvarmning (EH 1)
  • Den integrerede vedligeholdelsesanmodning angiver, om en mere detaljeret kontrol er nødvendig.
  • Kontroller enheden med HB-TP180-testeren (måling af opvarmningstiden uden værktøj)
  • Rengør eller udskift om nødvendigt
Køler (6)
  • Den integrerede vedligeholdelsesanmodning angiver, om en mere detaljeret kontrol er nødvendig.
  • Kontroller enheden med HB-TP180-testeren (måling af afkølingstiden uden værktøj)
  • Rengør eller udskift om nødvendigt
Når der anmodes om integreret vedligeholdelse, ellers hver 18. Måned/ca. 6000 timer

Hydrauliske slangelinjer (indretning af udstyr)

Vedligeholdelse af eksterne hydrauliske slangeledninger skal udføres i overensstemmelse med producentens anvisninger.

• Kontroller for mekanisk belastning på den ydre kappe og i tætningsområdet
  • Udskift om nødvendigt
Hydrauliske specialister
Sikkerhedstermostat/temperaturbegrænser i Fremløb (ST 1)
  • Kontroller for mekanisk belastning og en tæt pasform
  • Træk om nødvendigt tilbage eller udskift
Elektrikere
Elektriske forbindelser
  • Kontroller tilslutninger for mekanisk belastning og tæt pasform
  • Træk om nødvendigt tilbage eller udskift
Elektrisk ventilator (EV 1)
  • Kontroller for funktion og kontaminering
  • Rengør eller udskift om nødvendigt
Temperaturmåling (BT 1, BT 2)fagpersonale
Trykmåling (BP 1, BP 2)