Med funktionen Timer kan du slå på och stänga av aggregatet samtidigt.

För processer med långa uppvärmningstider, särskilt med större externa kretsar (konsumenter), är det en användbar funktion att slå på aggregatet vid den tiden. Enheten kan slå på tidigt med den inställda inkopplingstiden så att den externa kretsen redan har nått önskad temperatur när produktionen startar.

Förutsättningar

För att funktionen [Timer] ska aktiveras måste följande krav vara uppfyllda:

Slå på timern

1. På grundbildskärmen för startsidan trycker du på huvudmenyknappen ().
  2. Välj [Funktioner] > [Timer].
    → starta funktionen med skjutreglaget ().

När timern är aktiv visas symbolen () på grundbildskärmen och aggregatet slås på eller av enligt inställda kopplingstider. Om aggregatet är avstängt (Klar för drift) och minst en påslagningstid är aktiverad visas en gul varning som informerar dig när aggregatet kommer att slås på.

På och av tid

En på/av-tid är tillgänglig för varje dag i veckan. Så snart den angivna omkopplingstiden har uppnåtts och timerfunktionen är aktiv slås enheten på eller av automatiskt.

1. Tryck på huvudmenyknappen () på grundbildskärmen () på startskärmen .
  2. Välj [Inställning] > [Timer] > [Påslagningstid... ].
  3. Ställ in önskad tid för den valda veckodagen.
  4. Aktivera eller inaktivera omkopplingstiderna med skjutreglaget (, ).

ANMÄRKNING!

• Om en omkopplingstid är inställd på ”inaktiv” (skjutreglaget av) har den inställda omkopplingstiden ingen effekt. Om alla kopplingstider är inställda på ”inaktiv” kan [Timer] -funktionen inte aktiveras (visas i grått). Detta innebär att [Timer] -funktionen automatiskt stängs av när den senaste kopplingstiden är inaktiverad.
  • På/av-tiderna baseras på aggregatets faktiska tid (klicka här). Tider som saknas på grund av tidsförändringar (t.ex. Vinter/sommartid) beaktas inte.
  • Med samtidiga på- och avstängningstider föredras avstängningsprocessen av säkerhetsskäl. Detta innebär att en påslagen enhet är avstängd och en enhet som redan har stängts av förblir i detta tillstånd.