I standby-läge stängs temperaturreglering (Heizen, Kühlen) och processövervakning av. Ingen energi förbrukas genom Heizen eller Kühlen. För att spara maximal energi reduceras pumpens hastighet till 1000 min -1 som standard i detta driftläge.
Detta driftsätt kan vara användbart, till exempel under ett produktionsavbrott. Huruvida och hur mycket energi som kan sparas under ett avbrott beror på många faktorer (temperatur, avbrottstid etc.).

ANMÄRKNING!

Det bör noteras att möjligheten att spara energi i standby-läge beror på kraven och villkoren för respektive processapplikation. Därför måste detta beaktas individuellt för varje ansökan.
Som ett resultat av att temperaturregleringen är avstängd kommer processtemperaturen att falla under ett processavbrott. Om processen startas igen kan det därför ta längre tid för processen att köra stabilt igen.

Förutsättningar

funktion

När funktionen är påslagen stängs temperaturreglering (Heizen, Kühlen) och processövervakning av. Pumpens hastighet justeras till det inställda värdet för parametern [Standby Speed Betpoint].

1. Välj [Funktioner] > [Standby-läge].
  2. Använd skjutreglaget (, ) för att slå på eller stänga av funktionen.

Varvtal i vänteläge

I standby-läge är standardvarvtalet inställt på det lägsta värdet på 33%. Som ett resultat förbrukar pumpen mindre energi.

1. Välj [Inställning] > [Övrigt] > [Börvärde för hastighet i Vänteläge].
  2. Ställ in parametrarna till önskat värde.
    → 100% motsvarar nominellt varvtal. För inställningsområdet för varvtal, se här...