Den frekvensstyrda pumpen kan styras med olika driftlägen.

1. Välj [Inställning] > [Pumpstyrning] > [Pumpens driftläge]
  2. Ställ in parametrarna på önskat driftsätt.

Normaldrift

Vid normaldrift justerar pumpen ständigt varvtalet. 3000 min-1

Eco-mode Auto

Driftsättet används när en konstant skillnad mellan genomflödestemperaturen och returtemperaturen önskas och inställningen ska ställas in automatiskt via parametern [Övervakningsnivå].

ANMÄRKNING!

• Driftsättet Eco-mode Temp måste Ställas in för att manuellt ställa in parametern [börvärde Temperaturskillnad].
  • På grund av minsta möjliga pumphastighet och aktuell processprestanda kan temperaturskillnaden också vara lägre än målvärdet. Detta har ingen negativ effekt på temperaturkontrollkvaliteten.
Föreskrivandetövervakningsniva

Börvärde temperaturskillnad

FinMedelGrov

1 K

2,5 K

5 K

Eco-mode Speed

Driftsättet används när ett konstant varvtal önskas, men detta avviker från normaldrift. (2850 min-1) Målvärdet anges som en procentandel av nominellt varvtal.

ANMÄRKNING!

Hastigheter högre än 100% kan inte alltid startas. Pumpen minskar automatiskt varvtalet när pumpens utgång blir för hög.

1. Välj [Börvärden] > [börvärde för Hastighet]
  2. Ställ in parametrarna till önskad.
InställningsområdeVarvtalAnmärkning

33,3 %

1000 min-1

Minsta varvtal

100 %

3000 min-1

Nominellt varvtal för pumpen 4T / 4S

133,3 %

4000 min-1

Maximalt varvtal

Eco-mode Flow

Driftsättet används när ett konstant genomflöde önskas.

ANMÄRKNING!

Den inställda genomflödeshastigheten kan inte alltid uppnås; till exempel, i fallet med en extern värmeöverföringskrets med lågt hydrauliskt motstånd, kan genomflödet inte falla under ett minimum.

1. Välj [Målvärden] > [Börvärde genomflöde]
  2. Ställ in parametrarna till önskat värde.

Eco-mode Temp

Driftsättet används när en konstant temperaturskillnad mellan framledning och returledning önskas. Målvärdet ställs in manuellt.

ANMÄRKNING!

På grund av minsta möjliga pumphastighet och aktuell processprestanda kan temperaturskillnaden också vara lägre än målvärdet. Detta har ingen negativ effekt på temperaturkontrollkvaliteten.

1. Välj [Målvärden] > [Börvärde Temperaturskillnad]
  2. Ställ in parametrarna till önskat värde.

Boost-läge

Driftsättet används i speciella fall där pumpens maximala effekt krävs (maximal genomflöde).

Aggregatet drivs med maximal tillåten pumpkapacitet. Det maximala möjliga varvtalet beror på pumpens flöde. Så länge pumpflödet är lägre än märkströmmen finns det ingen hastighetsgräns. Annars är varvtalet begränsat så att pumpflödet är mindre än eller lika med märkströmmen.

ANMÄRKNING!

Driftsättet Boost-mode kräver mer energi än vid normaldrift och resulterar i högre slitage på pumpen.