De vermelde onderhoudswerkzaamheden zijn vereist voor een optimale en probleemloze werking. Als tijdens regelmatige controles tekenen van verhoogde slijtage worden vastgesteld, is het noodzakelijk om de onderhoudsintervallen te verkorten in overeenstemming met de werkelijke tekenen van slijtage. Onderhoudsintervallen variëren ook afhankelijk van de waterkwaliteit, bedrijfsomstandigheden en installatielocatie. Voor meer informatie of als u vragen hebt over onderhoudswerkzaamheden en onderhoudsintervallen, neem dan contact op met uw HB-Therm-vertegenwoordiger (www.hb-therm.com).

De componenten voor verwarming, koeling, pomp, ventilator, koelwaterfilter, terugloopfilter, vulklep en ontluchtingsklep zijn geïntegreerd in het geïntegreerde onderhoudsintervalsysteem. Op het basisscherm wordt onder het onderhoudssymbool () de voortgang van het komende onderhoud in procenten weergegeven. Zodra een van deze onderhoudsintervallen 95% bereikt, wordt het vereiste onderhoud gesignaleerd door het waarschuwingssymbool () in het register op het hoofdscherm.

Onderhoudsinterval opnieuw instellen

Nadat de onderhoudswerkzaamheden zijn uitgevoerd, moet het bijbehorende onderhoudsinterval opnieuw worden ingesteld.

Door op het bewerkingssymbool te tikken, wordt het menuniveau (service alimony Reset Maintenance) geopend en kan het gewenste onderhoudsinterval worden gereset.

1. Tik op het basisbeeldscherm van de startpagina op de profielknop ().
  2. Selecteer [Gebruikersprofiel].
  3. Stel de parameter in op „Onderhoud”.
  4. Selecteer [Service] > [Alimentatie] > [Reset] > [Onderhoud] > [...].
  5. Tik op het resetsymbool () om de voortgang terug te zetten naar 0%.

Van

1. Tik op het basisbeeldscherm van de startpagina op het tabblad Symbool ().
  2. Tik op het bewerkingssymbool () op de weergave van het onderhoudsinterval. Het symbool is alleen zichtbaar in het gebruikersprofiel „Alimentatie”.
    → Het menuniveau wordt direct geopend (service > onderhoud > reset > onderhoud).
  3. Tik op het resetsymbool () om de voortgang terug te zetten naar 0%.
IntervalComponenten (afkorting)OnderhoudswerkzaamhedenKwalificatie
indien nodig

Weergave, behuizing, behuizingsdeksel
  • Reinig indien nodig de buitenste delen van het apparaat met een zachte, vochtige doek.

→ Gebruik geen agressief reinigingsmiddel!

operator
Doorstroommeting (BB 1, BB 2)
  • Controleer de nauwkeurigheid met het HB-TP180-testapparaat
Wanneer geïntegreerd onderhoud wordt aangevraagd, anders elke 3 maanden/ca. 1000 uur

Filterscherm in de koelwaterinlaat (3)
  • Controleer op verontreinigingen
  • Maak indien nodig schoon
Filterscherm in de Terugloop (3.1)
Filterscherm in de Voorloop (indien beschikbaar)
Filtermat aan de onderkant van het apparaat in de elektrische sector
Dekking van de pompventilator (alleen voor de pomp van 4S)
  • Controleer op verontreinigingen
  • Maak indien nodig schoon
vakkundig personeel
Mechanische verbindingen
  • Controleer op dichtheid, mechanische belasting en goede pasvorm.
  • Indien nodig intrekken of vervangen
afdichtingen, o-ringen
  • Controleer op strakheid
  • Reinig of vervang indien nodig
Wanneer geïntegreerd onderhoud wordt aangevraagd, anders elke 6 maanden/ca. 2000 uur

Koelventiel 1 (M3 weg)
  • Controleer op dichtheid, vervuiling en mechanische belasting
  • Controleer de functie:
    • Selecteer [Service] > [Parameters] > [Koeling] > [Stappenmotoren] > [KV1-positionering KV 1] of [KV-2-positionering]
      0% = klep volledig gesloten
      100% = klep volledig geopend
  • Reinig of vervang indien nodig
vakkundig personeel
Koelventiel 2 (Highway M4)
  • Controleer de interne onderdelen op vervuiling en mechanische belasting.
  • Reinig of vervang indien nodig
ontluchtingsklep (YV 1)
Vulventiel (YV2)
Drukventiel (YV 5)
Persluchtventiel (YV 7)
Veiligheidsventiel (4)
  • Controleer of de functie werkt (hiervoor moet het warmteoverdrachtsmedium in het apparaat onder verhoogde druk staan):
    • Draai de gekartelde moer langzaam aan totdat er water via de overloop ontsnapt.
    • Als er geen water ontsnapt, is de juiste functie niet gegarandeerd, reinig of vervang indien nodig
Wanneer geïntegreerd onderhoud wordt aangevraagd, anders elke 12 maanden/ca. 4000 uur

Pomp met motor (M1 weg)
  • Controleer de staat van de Pomp (→ onderhoudsindicator).
  • Controleer op strakheid
  • Controleer de motorsteunen voor een soepele beweging wanneer deze stilstaat
  • Controleer tijdens het gebruik de motorsteunen op loopgeluiden
  • Vervang zo nodig afzonderlijke onderdelen
  • Een aanvullende controle met de HB-TP180-tester wordt aanbevolen.
vakkundig personeel
Vulpomp (snelweg M 2)
  • De geïntegreerde onderhoudsaanvraag geeft aan of een meer gedetailleerde controle nodig is.
  • Controleer het apparaat met de HB-TP180-tester (drukverhogingstest)
  • Controleer op loopgeluiden (trillingen/zwenkbewegingen)
  • Controleer op besmetting
  • Reinig of vervang indien nodig
Verwarming (EH 1)
  • De geïntegreerde onderhoudsaanvraag geeft aan of een meer gedetailleerde controle nodig is.
  • Controleer het apparaat met de HB-TP180-tester (meet de opwarmtijd zonder gereedschap)
  • Reinig of vervang indien nodig
Koeler (6)
  • De geïntegreerde onderhoudsaanvraag geeft aan of een meer gedetailleerde controle nodig is.
  • Controleer het apparaat met de HB-TP180-tester (meet de afkoeltijd zonder gereedschap)
  • Reinig of vervang indien nodig
Wanneer geïntegreerd onderhoud wordt aangevraagd, anders elke 18 maanden/ca. 6000 uur

Hydraulische slangleidingen (binnenkant van het apparaat)

Het onderhoud van externe hydraulische slangleidingen moet worden uitgevoerd volgens de instructies van de fabrikant.

• Controleer op mechanische belasting op de buitenmantel en in het afdichtingsgebied
  • Indien nodig vervangen
Hydraulische specialisten
Veiligheidsthermostaat/temperatuurbegrenzer in de Voorloop (ST 1)
  • Controleer op mechanische belasting en een goede pasvorm
  • Indien nodig intrekken of vervangen
Elektriciens
Elektrische aansluitingen
  • Controleer de aansluitingen op mechanische belasting en goede pasvorm
  • Indien nodig intrekken of vervangen
Elektrische ventilator (EV 1)
  • Controleer op functie en vervuiling
  • Reinig of vervang indien nodig
Temperatuurmeting (BT 1, BT 2)vakkundig personeel
Drukmeting (BP 1, BP 2)