Övervakning av returledning filter (komponenter 3.1 i hydrauldiagrammet) är en förebyggande underhållsfunktion. Det minskar oönskade driftstopp genom att identifiera och rapportera en blockering i returledning filter tidigt. Denna funktion ökar aggregat tillförlitlighet och effektivitet och hjälper operatören att planera underhållsarbeten. Ett igensatt returledning filter minskar flödeshastigheten och leder till ett onödigt högt energibehov.

funktion

Returfilterövervakningsfunktionen finns i 2 olika varianter. I standardversionen (utan ytterligare ZF-utrustning) beräknas underhållsintervallet rent baserat på driftstimmar. Med den extra ZF-utrustningen beräknas underhållsintervallet baserat på effektiva mätdata (tryckfall över returledning filter). För att beräkna tryckfallet innehåller den extra ZF-utrustningen en ytterligare BP 3 3-trycksensor framför returledning filter. Tryckfallet ovanför returledning filter mäts med de två tryckgivarna (BP 3 och BP 1). Ju högre det uppmätta tryckfallet över returledning filter (3.1), desto större kontaminering och desto längre är det angivna underhållsintervallet.

På grundbildskärm visas procentandelen framsteg fram till det kommande underhållsinterval under registersymbolen (). När underhållsintervallet når 95% signaleras det nödvändiga underhållsinterval av varningssymbolen () i registret på grundbildskärm och ett underhållsmeddelande visas där du ber dig kontrollera och vid behov rengöra filterskärmen i returledning (3.1).

Förutsättning

För båda varianterna krävs en minimal mjukvaruversion så att funktion kan användas:

Reset underhållsintervall

• Med ytterligare ZF-utrustning är det inte absolut nödvändigt att återställa underhållsintervallet manuell. Efter att underhållsarbeten har utförts (filterskärmen rengjorts) återställs underhållsintervallet automatiskt om [reset Underhållsfiltergränsen] har överskridits. Vid problem kan underhållsintervallet också återställas manuell. Tillvägagångssätt → reset underhållsintervall
  • I standardversionen (utan ytterligare ZF-utrustning) måste underhållsintervallet återställas manuell. Tillvägagångssätt → reset underhållsintervall

Justering av underhållsintervallet för returledning filter

I standardversionen (utan ytterligare ZF-utrustning) beräknas underhållsintervallet baserat på driftstimmar. Om returledning filter är igensatt före standarddriftstiden eller bara mycket lite eller inte alls smutsigt efter att den inställda driftstiden har gått, kan detta justeras till respektive omständigheter med hjälp av parametrarna [Returfilterfaktorgräns].

Med ytterligare ZF-utrustning beräknas underhållsintervallet på grundval av mätdata, så det finns ingen bestämmelse för justering för att beräkna underhållsintervallet. Endast [Reset underhållsfiltergräns] kan justeras.

Gränsvärde faktor returledning filter

Parameter [Gränsvärde Faktor returledning filter] definierar gränsvärde som används för att beräkna underhållet av returledning filter. Ju högre värde är inställt, desto längre tid tar det för ett underhållsmeddelande att visas.

ANMÄRKNING!

Om du ställer in den här parametern påverkas endast det underhållsinterval standardintervallet för returledning filter.

1. Välj [Service] > [Parameter] > [Underhåll] > [Returfilter] > [Gränsvärde för Returfilterfaktor]
  2. Ställ in parameter till önskad värde.

Reset underhållsfilter Tröskelvärde (endast ZF-extrautrustning)

Parameter [Reset underhållsfilter Tröskelvärde] definierar gränsvärde för automatiskt återställning av underhållsint. Returledning filter.

1. Välj [Service] > [Parameter] > [Underhåll] > [Returfilter] > [reset Underhållsfiltergräns]