Luetellut huoltotyöt vaaditaan optimaaliseen ja häiriöttömään toimintaan. Jos säännöllisten tarkastusten aikana havaitaan lisääntyneen kulumisen merkkejä, on tarpeen lyhentää huoltovälejä todellisten kulumismerkkien mukaisesti. Huoltovälit vaihtelevat myös veden laadun, käyttöolosuhteiden ja asennuspaikan mukaan. Jos haluat lisätietoja tai jos sinulla on kysyttävää huoltotöistä ja huoltoväleistä, ota yhteyttä HB-Therm-edustajaan (www.hb-therm.com).

Lämmitys, jäähdytys, Pumppu, tuulettimen, jäähdytysveden suodatin, paluuvirtaus suodatin, täyttöventtiili ja tuuletusventtiili komponentit on integroitu integroituun huoltovälijärjestelmään. Perusnäytössä, huoltosymbolin () alla, tulevan huollon eteneminen näkyy prosentteina. Heti kun jokin näistä huoltoväleistä saavuttaa 95%, vaadittu huolto ilmoitetaan päänäytön rekisterissä olevalla varoitussymbolilla ().

Nollaus huoltoväli

Kun huoltotyöt on suoritettu, vastaava huoltoväli on nollattava.

Napauttamalla muokkaussymbolia avataan valikkotaso (kunnossapito kunnossapito) ja haluttu huoltoväli voidaan nollata.

1. Napauta aloitusnäytön profiilipainiketta ().
  2. Valitse [Käyttäjäprofiili].
  3. Aseta parametrit ”kunnossapito”.
  4. Valitse [Kunnossapito] > [Kunnossapito] > [Nollaus] > [Ylläpito] > [...].
  5. Napauta nollaussymbolia () palauttaaksesi edistymisen 0%:iin.

Tai

1. Napauta aloitusnäytön välilehteä Symboli ().
  2. Napauta muokkaussymbolia () huoltovälin näytössä. Symboli näkyy vain ”kunnossapito” -käyttäjäprofiilissa.
    → Valikkotaso avautuu suoraan (kunnossapito> kunnossapito> nollaus > Huolto).
  3. Napauta nollaussymbolia () palauttaaksesi edistymisen 0%:iin.
VäliKomponentit (lyhenne)HuoltotyötPätevyys
tarvittaessa

Näyttö, Kotelot, kotelon kansi
  • Puhdista laitteen ulkoosat tarvittaessa pehmeällä, kostealla liinalla.

→ Älä käytä aggressiivista puhdistusaine!

operaattori
Läpivirtauksen mittaus (BB 1, BB 2)
  • Tarkista tarkkuus käyttämällä HB-TP180-testilaitetta
Kun integroitu huolto on pyydetty, muuten 3 kuukauden välein/n. 1000 h

Suodatinseula jäähdytysveden tuloaukossa (3)
  • Tarkista epäpuhtaudet
  • Puhdista tarvittaessa
Suodata näyttö Paluuvirtaus (3.1)
Suodatinnäyttö Menovirtaus (jos käytettävissä)
Suodatinmatto laitteen pohjassa sähköalalla
Pumpun tuulettimen kotelo (4S Pumppu vain)
  • Tarkista epäpuhtaudet
  • Puhdista tarvittaessa
ammattihenkilöstö
Mekaaniset liitokset
  • Tarkista tiiviys, mekaaninen rasitus ja tiukka istuvuus.
  • Tarvittaessa vedä tai vaihda
tiivisteet, o-renkaat
  • Tarkista tiiviys
  • Puhdista tai vaihda tarvittaessa
Kun integroitu huolto on pyydetty, muutoin 6 kuukauden välein/ n. 2000 h

Jäähdytysventtiili 1 (M3 tie)
  • Tarkista tiiviys, kontaminaatio ja mekaaninen rasitus
  • Tarkista toiminto:
    • Valitse [kunnossapito] > [Parametrit] > [Jäähdytys] > [Askelmoottorit] > [KV1-paikannus] tai [KV 2] 0% = Venttiili täysin kiinni 100% = Venttiili täysin auki

• Puhdista tai vaihda tarvittaessa
ammattihenkilöstö
Jäähdytysventtiili 2 (Highway M4)
  • Tarkista sisäosat likaantumisen ja mekaanisen rasituksen varalta.
  • Puhdista tai vaihda tarvittaessa
tuuletusventtiili (YV 1)
Täyttöventtiili (YV2)
Paineenrajoitusventtiili (YV 5)
Paineilmaventtiili (YV 7)
Varoventtiili (4)
  • Tarkista, että toiminto toimii (tätä varten laitteen lämmönsiirtoväliaineen on oltava lisääntyneessä paineessa):
    • Kytke pyöristetty mutteri hitaasti päälle, kunnes Wasser pakenee ylivuodon läpi.
    • Jos vettä ei pääse ulos, oikeaa toimintoa ei taata, puhdista tai vaihda tarvittaessa
Kun integroitu huolto on pyydetty, muutoin 12 kuukauden välein/ n. 4000 h

Pumppu moottorilla (M1 tie)
  • Tarkista Pumpun kunto (→ huoltoilmaisin).
  • Tarkista tiiviys
  • Tarkista moottorin kiinnikkeiden sujuva liikkuminen paikallaan
  • Tarkista moottorin kiinnikkeet käynnissä olevien äänien varalta käytön aikana
  • Vaihda tarvittaessa yksittäiset komponentit
  • Lisätarkistus HB-TP180-testerillä on suositeltavaa.
ammattihenkilöstö
Täyttöpumppu (valtatie M 2)
  • Integroitu huoltopyyntö osoittaa, onko tarkempi tarkastus tarpeen.
  • Tarkista laite HB-TP180-testerillä (paineen nousutesti)
  • Tarkista juoksevat äänet (tärinä/kääntöliike)
  • Tarkista saastuminen
  • Puhdista tai vaihda tarvittaessa
Lämmitys (EH 1)
  • Integroitu huoltopyyntö osoittaa, onko tarkempi tarkastus tarpeen.
  • Tarkista laite HB-TP180-testerillä (lämpenemisajan mittaaminen ilman työkaluja)
  • Puhdista tai vaihda tarvittaessa
Jäähdytin (6)
  • Integroitu huoltopyyntö osoittaa, onko tarkempi tarkastus tarpeen.
  • Tarkista laite HB-TP180-testerillä (jäähdytysajan mittaaminen ilman työkaluja)
  • Puhdista tai vaihda tarvittaessa
Kun integroitua huoltoa pyydetään, muutoin 18 kuukauden välein/ n. 6000 h

Hydrauliletkut (laitteen sisätilat)

Ulkoisten hydrauliletkujohtojen huolto on suoritettava valmistajan ohjeiden mukaisesti.

• Tarkista mekaaninen rasitus ulkovaipassa ja tiivistysalueella
  • Vaihda tarvittaessa
Hydrauliset asiantuntijat
Turvatermostaatti/lämpötilan rajoitin Menovirtaus (ST 1)
  • Tarkista mekaaninen rasitus ja tiukka istuvuus
  • Tarvittaessa vedä tai vaihda
Sähköasentajat
Sähköiset liitännät
  • Tarkista liitännät mekaanisen rasituksen ja tiukan istuvuuden varalta
  • Tarvittaessa vedä tai vaihda
Sähköinen tuulettimen (EV1)
  • Tarkista toiminto ja kontaminaatio
  • Puhdista tai vaihda tarvittaessa
Lämpötilan mittaus (BT 1, BT 2)ammattihenkilöstö
Paineen mittaus (BP 1, BP 2)