Het Tempereerapparaat wordt via het touchscreen bediend met behulp van interacties zoals tikken, vegen en scrollen. Voor eenvoudige navigatie is de gebruikersinterface verdeeld in twee vaste gebieden:

LET OP!

Raak het scherm nooit aan met harde of scherpe voorwerpen.

OPMERKING!

• Als u gedurende 2 seconden op de knop voor een functie of parameter drukt, wordt het hulpsysteem direct geopend. De informatie die overeenkomt met de parameters wordt weergegeven.
  • De parameters en instellingen die niet kunnen worden bediend of gewijzigd, worden grijs weergegeven.

Symbolen

Pictogrammen weergeven
De symbolen onderaan het hoofdscherm geven informatie over het apparaat weer.

Simulatiewerking geactiveerd

Auto-tuning geactiveerd

Remote control geactiveerd

USB-gegevensdrager aangesloten

Actieve gegevensoverdracht (bijv. Software-update, registratie van apparaatgegevens)

Verbonden met het internet

Begrenzingsbewaking geactiveerd

Begrenzingsbewaking uitgeschakeld

Verbonden met de Gate-6-interfaceserver Gate-6

Stil geactiveerd
Als u op de knop tikt, wordt de mute-functie geannuleerd.

Pictogrammen bedienen

De huidige basisschermpagina bewerken (favoriete keuze)

Favoriete keuze voor weergave van de werkelijke waarde

Instelkeuze
De instelling wordt onmiddellijk toegepast en keert terug naar het vorige scherm.

Schakel over naar de volgende gebruikersinterface.
Ga terug naar de vorige gebruikersinterface.
Wanneer waarden worden ingevoerd of opties worden geselecteerd, blijft het corresponderende invoervenster links zonder wijzigen.

Uitgevouwen dialoogvenster tonen of verbergen

De functie in- of uitschakelen

Als u op de knop tikt, wordt de invoer zichtbaar of verborgen.

Het proces voor het koppelen van e-cockpit starten

Start of stop het proces (bijv. Optimalisatie van de controller, herbepaling van grenswaarden)

Start het proces (bijv. Software-update Pakket wordt gedownload en geïnstalleerd)

Gegevens exporteren

Gegevens importeren

Instellingen resetten
Zoomtoetsen voor trendgrafieken

Speel de live-modus van de trendgrafiek

Stop de modus voor live trendgrafieken

Aanvaarden

Annuleren
Toetsenbordsymbolen
Bij het instellen van de waarden van parameters wordt automatisch een numeriek of lettertoetsenbord weergegeven.

Het vorige teken verwijderen

Toets invoeren
Terug naar het vorige scherm met waardeoverdracht

Tussen invoervelden schakelen

Onderteken wijzigen

Verhoog of verlaag de invoer van de waarde met een tiende (0,1)

Status van het apparaat

AanduidingWeergaveInstelling
Omschrijvingsveld (1)Naamgeving van het apparaatDe naamgeving van het apparaat kan worden bewerkt door op de knop te tikken.
  • [Beeldscherm] > [Apparaatinformatie] > [Naamgeving van het apparaat]
adresveld (2)Afstands adresHet adres van de afstandsbediening kan worden ingesteld door op de knop te tikken.
Meetpunt (3)Toont de huidige werkelijke waarde voor temperatuurregeling, afhankelijk van de instelling.
  • Voorloop
  • Terugloop
  • Extern
  • [Instelling] > [Temperatuurregeling] > [Intern Meetpunt]
  • [Functies] > [Externe Sensor] → klik hier...
Streefwaarde (4)Toont de bijbehorende gevraagde waarde, afhankelijk van de bdrijfsmodus.
  • [Setpoint temperatuur 1]
  • [Setpoint temperatuur 2] (wanneer de functie [2. Gewenste waarde] aktief is)
  • [Koeltemperatuur] (wanneer de functie [Afkoelen] aktief is)
  • [Tijd Voor Het Legen Van De Mal] (als de functie [Matrijslediging] actief is)
De gevraagde waarde kan worden ingesteld door op de knop te tikken.
  • [Gevraagde Waarden] > [Setpoint temperatuur 1]
  • [Gevraagde Waarden] > [Setpoint temperatuur 2]
  • [Instelling] > [Diversen] > [Koeltemperatuur]
  • [Instelling] > [Diversen] > [Tijd voor het legen van de matrijslediging]
doorstroming (5)Gemeten doorstroming-
Bedieningsvermogen (6)Verwarmingsvermogen of koelcapaciteit in%-
Statusveld (7)Toont de aktief werkende modus met kleurstatusweergave:

Als u op het statusveld (symbool ) tikt, wordt het informatiesysteem geopend. Het informatiesysteem geeft algemene informatie over apparaten weer, evenals informatie over toekomstige storingen en waarschuwingen (klik hier... ).

Als de tekst voor de bdrijfsmodus knippert in het statusveld, wordt aangegeven dat de geselecteerde bdrijfsmodus nog in voorbereiding is.

• Matrijslediging, bijv. Afkoelen tot matrijsleidingstemperatuur of veiligheidskoeltemperatuur
  • Lekstopbedrijf, bijvoorbeeld wachten op de vertragingstijd
Klaar voor gebruik (grijs)
Probleemloos (groen)
Software-update (blauw)
Waarschuwing (geel)

Storing (rood)

Basisbeeldscherm

Navigatietoetsen

Weergave van de startpagina (1)

Snelle toegang tot de volgende basisdisplays

• Weergave van de reële waarden als indicatorgrafiek (temperatuur vanaf het interne meetpunt, doorstroming, temperatuurverschil tussen Voorloop en Terugloop)

• Weergave van reële waarden in lijstvorm

• Trendgrafiek van temperatuur en doorstroming

• Energiezuinig Indicatie

• Weergave van het onderhoudsinterval

U kunt tussen de afzonderlijke basisdisplays schakelen door op de registersymbolen of door te swipen.

hoofdmenu (2)

Snelle toegang tot het hoofdmenu, dat submenu's in tegelvorm weergeeft. U kunt tussen verschillende hoofdmenupagina's schakelen door te swipen.

profiel (3)

Snelle toegang tot profielinstellingen, waaronder besturingstaal, toegangsrechten, claxonvolume en schermhelderheid.

Functietoetsen

OPMERKING!

De functieknop (afkoelen, matrijslediging en I/O) moet ongeveer ¼ s worden ingedrukt om de functie uit te voeren. Dit dient als bescherming om ongewenste afgifte bij onbedoeld contact te voorkomen.

Afkoelen (4)

Door op de knop te drukken koelt het apparaat af en schakelt het uit (→ klik hier... )

Matrijslediging (5)

Door op de knop te drukken wordt het apparaat geleegd en drukloos (→ klik hier... )

Aan/uit schakelen (6)

Door op de I/O-knop te drukken, start het apparaat in de gedefinieerde bdrijfsmodus. Het apparaat wordt uitgeschakeld door opnieuw op de I/O-knop te drukken.

Symbool registreren

Symbool/display

Description

Weergave van de reële waarden als indicatorgrafiek

De werkelijke waarden van temperatuur (Voorloop, Terugloop of extern), doorstroming en verschil tussen Voorloop en Terugspoelen worden grafisch weergegeven als indicatoren. Daarnaast worden ook de ingestelde grenswaarden en gevraagde waarden weergegeven.

• De aanwijzer voor de werkelijke waarde verschijnt rechts van de indicator. Afhankelijk van het proces wordt de aanwijzer in grijs, groen of geel weergegeven:

(grijs) → grenswaarde inactief of

ongeldig (groen) → werkelijke waarde binnen de

limieten (geel) → werkelijke waarde buiten de limieten

Weergave van reële waarden in lijstvorm

De werkelijke waarden worden weergegeven in de vorm van een lijst. De parameters worden weergegeven of verborgen, afhankelijk van het ingestelde gebruikersprofiel. Om parameters in te stellen als favorieten of om wijzigingen aan te brengen, moet op het bewerkingssymbool worden getikt. IN totaal kunnen er 8 parameters als favorieten worden ingesteld. De favorieten worden helemaal bovenaan de sortering weergegeven en zijn daarom direct zichtbaar in de basisweergave.

Trendgrafiek van temperatuur en doorstroming

De registratie van vooraf gedefinieerde temperatuurwaarden en doorstroommeetwaarden wordt grafisch weergegeven en continu geregistreerd. De opname kan met terugwerkende kracht worden bekeken op het standaard Weergave voor foutdiagnose of worden opgeslagen als een USB-opname op een USB-gegevensdrager (→ klik hier... ).

Indicatie voor energiezuinig

De weergave van de energie-efficiëntie toont de huidige besparingen per jaar. De besparingen per jaar zijn afhankelijk van het toerental van de pomp en het temperatuurverschil tussen Voorloop en Terugloop (→ klik hier).

Weergave van het onderhoudsinterval

De onderhoudsrelevante onderdelen worden grafisch weergegeven. Als een onderhoudsinterval 95% bereikt, wordt het benodigde onderhoud weergegeven door het symbool in de tabbalk op het hoofdscherm (→ klik hier... ).